Hypotheekrente met Euribor rente? | Rentetarieven.com

Page content

Euribor rente

Een Euribor rente is het rentetarief dat geldt voor leningen die Europese banken aan elkaar verstrekken. Eigenlijk dus de prijs die de bank moet betalen aan een andere bank waarvan geleend wordt.

Euribor is de afkorting voor Euro Interbank Offered Rate.

Elka werkdag wordt de rente vastgesteld.

De euribor rente is dus een korte rente. Sommige banken hanteren bij de bepaling van de variabele hypotheekrente de euribor als maatstaf. De te betalen variabele hypotheekrente is dan de euribor rente plus een vaste opslag.

De afgelopen jaren zijn er vele banken gestopt met de hypotheekrente variant van een euribor tarief plus een "vaste"opslag. Of de ”vaste” opslag op de euribor is gestegen (of kan eenzijdig worden verhoogd).

Voorbeelden van banken waarbij deze optie (nog) geldt betreffen:

Bij beide banken staat de voorwaarde "open" dat de opslag wel gewijzigd (verhoogd) mag worden.

Looptijden Euribor rente:

Er zijn vele euribor tarieven (15 in totaal). De verschillen in de hoogte van deze tarieven hebben te maken met de looptijden van de euribor. De rentetarieven van een euribor rente met een looptijd van 12 maanden  (maximale looptijd) is hoger dan die van een korte looptijd (bijvoorbeeld de euribor rente van 1 week).

De kortste looptijd van een euribor rentetarief is die voor een dag. Dit is eigenlijk niet een euribor tarief maar het zogenaamde Eonia tarief.

Comment Section

2 reacties op “Euribor renteNotice: Undefined variable: commentby in /home/wp00587/domains/rentetarieven.com/public_html/wp-content/themes/phoenix/includes/fn.phx_comments.php on line 51

op 17 februari 2016 om 12:44

Euribor lijkt tegenwoordig wel heel attractiefNotice: Undefined variable: commentby in /home/wp00587/domains/rentetarieven.com/public_html/wp-content/themes/phoenix/includes/fn.phx_comments.php on line 51

op 27 februari 2016 om 13:40

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw reactie. De Euribor rente is inderdaad heel laag. Met de relatief hoge opslagen voor de hypotheekrente is het verschil echter erg klein (soms zelfs helemaal niet of andersom) ten opzichte van "langere" rentevaste periodes die momenteel gelden.
Met vriendelijke groet,
Rico Geerling.

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.