Hypotheek oversluiten? | Lage hypotheekrente bij oversluiten

Page content

Hypotheek oversluiten

Wanneer je hypotheek oversluiten? Een simpel antwoord op deze vraag is niet te geven.

Een vuistregel is dat de voordelen van het oversluiten (lagere hypotheekrente, "betere" hypotheekvorm, etc..) moeten opwegen ten opzichte van de nadelen (kosten oversluiten, boeterente, etc..).

De berekening of het daadwerkelijk verstandig is om de  hypotheek over te sluiten is een veelomvattende en complexe berekening.

Laat je hierin bijstaan door een specialist.

Het gaat in ieder geval verder dan alleen het vergelijken van de actuele hypotheekrente ten opzichte van de hypotheekrente die je momenteel betaalt.

Vaak is de rede (en behoefte) van het oversluiten om een voordeel te behalen in de te betalen hypotheekrente. Het betalen van een hypotheekrente van 3% is lager dan 5%. De maandlasten zijn over het algemeen lager bij een lagere hypotheekrente.

Hypotheek oversluiten? Ontvang een persoonlijke berekening!

Voordelen oversluiten hypotheek

Naast de wens (en het voordeel) van een lagere hypotheekrente, wil je misschien ook wel de (nieuwe) hypotheek aan laten sluiten op je huidige wensen en uitgangspunten.

Een voorbeeld is dat je beleggingshypotheek omgezet moet worden in een hypotheek met meer zekerheid zoals een annuïteitenhypotheek.

NHG

Tevens bestaat de mogelijkheid om je hypotheek over te sluiten met NHG (Nationale Hypotheeek Garantie). De hypotheekrente is dan een stuk lager en je profiteert van de voordelen van NHG. Of dit voor jou van toepassing is, kan je opvragen bij de hypotheekspecialist.

Hypotheek oversluiten met NHG? Vraag advies aan!

Meer zekerheid van aflossing en een lage hypotheekrente is veelal het voordeel bij het oversluiten. Concluderend dus:

check Lagere hypotheekrente.

check Lagere maandlasten.

check Meer zekerheid

check Mogelijkheid NHG

Nadelen oversluiten hypotheek

Het grootste nadeel van het oversluiten van je hypotheek  zijn de kosten en de eventuele boeterente die je moet betalen. Mogelijke kosten waar je mee te maken kan krijgen zijn:

check Taxatiekosten

check  Notariskosten hypotheekakte

checkAdvies / Afsluitkosten

check NHG kosten.

Hypotheek oversluiten? Vraag advies aan!

Naast bovenstaande kosten, kan je dus ook te maken krijgen met "boeterente".  Op het moment dat er een hypotheek wordt overgesloten "gedurende" een rentevaste periode kan je hiermee te maken krijgen.

(Te) simpel gezegd komt het erop neer dat er  sprake is van boeterente als de huidige marktrente (van de resterende rentevaste periode) lager is dan de hypotheekrente die je betaalt. In deze situatie maakt een bank "verlies" op het rentecontract. Je mag wel vaak 10% tot 20% boetevrij aflossen (van de oorspronkelijke hypotheeksom).

Geregeld hanteren banken echter ook afwijkende regelingen.

Het moment dat je de kosten terugverdient is van essentieel belang. Als dit bijvoorbeeld "ver in de toekomst is" en dat wel eens een moment zou kunnen zijn dat je de woning wilt verkopen kan je, je afvragen of oversluiten uberhaupt wel zin heeft.

Helemaal als je de kosten van oversluiten mee financiert in de hypotheek.

Ontvang een persoonlijke berekening, offerte en/of advies voor het eventueel oversluiten van de hypotheek!

"Met onderstaand verzoek ontvang je vrijblijvend een persoonlijke berekening, advies en/of offerte.

Een hypotheekspecialist zal deze opmaken. Bij eventuele vragen zal hij of zij contact met je opnemen. Je kan eventueel extra specifieke wensen kenbaar maken waar wij rekening mee houden.
Duizenden mensen gingen je voor en velen vonden zo de hypotheek die bij hun past. Dat is ons doel en daar helpen wij jou dan ook graag bij!"

check Met onderstaand verzoek worden geen kosten in rekening gebracht.

Met bovenstaand verzoek zit je nergens aan vast. Er worden geen kosten in rekening gebracht.

 

Wil je eerst de actuele hypotheekrentes vergelijken? Dat kan hieronder!

"Je kan de actuele hypotheekrente aanvragen door een van de hypotheekverstrekkers te kiezen uit onderstaande lijst. Een onafhankelijk hypotheekspecialist kan tevens een vergelijking opmaken tussen de meest aantrekkelijke hypotheken in jouw specifieke situatie"

Hypotheek oversluiten? Ontvang een persoonlijke berekening met lage hypotheekrente!