NHG hypotheek voorwaarden | Rentetarieven.com

Page content

NHG

Hypotheekrente met NHG

NHG (oftewel Nationale Hypotheek Garantie) is een belangrijk onderdeel voor de hoogte van de te betalen hypotheekrente.
Over het algemeen is het zo dat de hypotheekrente met een hypotheek met NHG het laagste is. De bank loopt minder risico en kan de extra renteopslagen laten vervallen (wat dus ook gebeurd).

Wat is NHG?

Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die je kan krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Dit voor de aankoop of verbouwing van een woning.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen staat garant voor terugbetaling van de hypotheek aan de bank in diverse situaties.

Het is zo dat hier een heel aantal regels en eisen voor gelden. Een aantal voorwaarden waar de hypotheek in ieder geval aan moet voldoen, zijn:

Voorwaarden NHG

check De hoogte van de hypotheek in relatie tot de hoogte van het inkomen is een harde eis (je mag niet teveel lenen ten opzichte van het inkomen).

check Je mag geen aflossingsvrije hypotheek afsluiten. De hypotheek moet lineair of annuitair worden afgelost (uitgezonderd omzettingen van hypotheken met bepaalde voorwaarden)

checkEr is een verplichting tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (van minimaal alles boven de 80% van de waarde van de woning).

check De absolute hoogte van NHG is beperkt (momenteel € 245.000,- bij aankoop van een woning en EUR 245.000,- bij het oversluiten van de hypotheek). De maximale hoogte wordt geleidelijk afgebouwd.

check De kosten voor NHG (borgtochtprovisie) bedragen 1%

Hypotheekrente met NHG aanvragen

met onderstaand verzoek kunt u vrijblijvend en kosteloos een verzoek doen tot een vergelijking voor een hypotheek met NHG. Hiervoor gelden onderstaande punten:

checkHet verplicht u tot niets (volledig vrijblijvend)

checkEen hypotheekofferte met de laagste NHG hypotheekrente mogelijk 

 check Snel en eenvoudig online geregeld

Het spreekt voor zich dat wij uw gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

Wanneer staat het waarborgfonds garant?

Een simpele opsomming is eigenlijk een beetje “te kort door de bocht” maar hierbij een aantal zaken waar je aan kan denken:

check  Bij gedwongen verkoop van de woning (waarbij een restschuld ontstaat) door bijvoorbeeld daling van het inkomen door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

check  Bij het wegvallen van een inkomen door scheiding.

Het is wel zo dat je moet “meehelpen” om de restantschuld zoveel mogelijk te beperken.

 Voordelen van een hypotheek met NHG

check Lage hypotheekrente (tot circa 0,7% lager)

check “Veilige” manier van hypotheek afsluiten

check  Kosten voor verkrijgen van NHG zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Comment Section

3 reacties op “NHGNotice: Undefined variable: commentby in /home/wp00587/domains/rentetarieven.com/public_html/wp-content/themes/phoenix/includes/fn.phx_comments.php on line 51

op 25 februari 2016 om 21:14

Ik ga mijn hypotheek oversluiten. Destijds kwam ik niet in aanmerking voor een NHG i.v.m. een overwaarde. Tijdens het oversluiten komt mijn spaarhypotheek vrij, waardoor een gedeelte wordt afgelost. Dan is er ook geen sprake meer van een overwaarde. Kan ik dan alsnog in aanmerking komen voor een NHG? Via mijn adviseur heb ik vernomen dat dat niet kan, omdat dit later bij de notaris pas wordt verrekend en dan ben je te laat zegt hij. Klopt dat?Notice: Undefined variable: commentby in /home/wp00587/domains/rentetarieven.com/public_html/wp-content/themes/phoenix/includes/fn.phx_comments.php on line 51

op 27 februari 2016 om 13:53

Beste Nezahat, Dank voor je reactie. Voor het verkrijgen van NHG is er een eis dat de hoogte van de lopende hypotheek maximaal de (huidige) marktwaarde moet zijn. Het inlossen van de spaarhypotheek met de spaarpolis "achteraf" is dus inderdaad te laat. Wellicht is het een optie om in de eerste instantie een wijziging in de hypotheekvorm aan te vragen bij de huidige bank. Bijvoorbeeld het verzoek dat je de lopende spaarhypotheek omzet in annuiteiten. De huidige waarde wordt dan ingebracht en de lening wordt direct lager. Wellicht dat je na inlossen wel aan de eis voldoet en zou je kunnen oversluiten naar NHG. Een eventueel verzoek tot het doorrekenen van deze optie kan je doen op de pagina hypotheekadvies aanvragen. Veel succes. Groet,
Rico Geerling.Notice: Undefined variable: commentby in /home/wp00587/domains/rentetarieven.com/public_html/wp-content/themes/phoenix/includes/fn.phx_comments.php on line 51

op 25 oktober 2017 om 08:58

Ik had hypotheek toen 2008 rente 6.05%€122000 gedeelte annuiteit €31000
Aflossing vrij €77000
Zoals U ziet gedeelte afgelost €14000 ik wil graag NHG in aanmerking kom ?

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.