Hypotheekadvieskosten banken in hogere rente | Rentetarieven.com

Page content

Hypotheekadvieskosten banken in hogere hypotheekrente

 

Met de invoering van de regelgeving dat banken en hypotheekadviseurs rechtstreeks de hypotheekadvieskosten in rekening moeten brengen bij de klant, lijkt toch niet altijd alles correct te gaan.

Deze regelgeving is ingegaan op 1 januari 2013.

Banken "lokken" klanten met lage(re) adviestarieven, waarbij dit "verlies" wordt verstopt in hogere hypotheekrentes. Dit is te lezen in een artikel van het Financieel Dagblad.

Uit een nog te verschijnen rapport van De AFM (Autoriteit Financiële Markten) blijkt dat banken en verzekeraars zich redelijk aan de nieuwe regels houden.

De tweede kamer wil dat er een gelijk "speelveld" komt voor banken, verzekeraars en onafhankelijk hypotheekadviseurs met betrekking tot het (rechtstreeks) in rekening brengen van hypotheekadvieskosten.

Dit gelijke speelveld is er niet op het moment dat advieskosten worden verrekend in de rentetarieven. Onafhankelijk financieel adviseurs hebben deze mogelijk niet (en mogen dit uiteraard ook niet).

Hypotheekadvieskosten aanvragen:

Indien u overweegt een hypotheek af te sluiten (of een berekening of offerte wenst) kunt u gebruik maken van onderstaand verzoek. Een onafhankelijk hypotheekadviseur uit uw regio zal de hoogte van de hypotheekadvieskosten met u bespreken.

Over het algemeen zijn de hoogte van deze kosten afhankelijk van de werkzaamheden die worden verricht.

checkOnderstaand verzoek is vrijblijvend en kosteloos.

 

Comment Section

0 reacties op “Hypotheekadvieskosten banken in hogere hypotheekrente

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.