Hypotheekrente vergelijken

” Vergelijk hieronder de actuele hypotheekrente van alle aanbieders

 

Bereken hier direct jouw laagste hypotheekrente

Ontvang een vergelijking van ruim 40 aanbieders

Vrijblijvend en kosteloos

 

“Op zoek  naar een persoonlijk hypotheekvoorstel met de scherpste hypotheekrente?

Vergelijking van ruim 40 aanbieders
 Vrijblijvend en kosteloos
Beantwoord onderstaande vragen en ontvang een voorstel met lage hypotheekrente!

Ontvang een vergelijking van ruim 40 aanbieders

Vrijblijvend en kosteloos

 

 

 

 

Waar is de hoogte van de hypotheekrente van afhankelijk?

In bovenstaand overzicht zie je diverse percentages en aanbieders (geldverstrekkers). Maar waar moet je nou naar kijken? En welk rentepercentage is van toepassing?

De mogelijkheden voor het bepalen van de correcte hypotheekrente benoemen wij hieronder.

Tevens hebben wij deze variabelen uitgebreid beschreven in de achterliggende pagina’s. De variabelen in het hypotheekrente overzicht kan je aanpassen met de optie “berekening aanpassen”.

Variabelen in het overzicht:

De variabelen in het overzicht kan je wijzigen met de optie “berekening aanpassen”. Hieronder vind je de uitleg van de mogelijkheden. Elke mogelijkheid (variabele) heeft invloed op de hoogte van de hypotheekrente.

Hypotheekvorm:  

De hypotheekvorm kan invloed hebben op de hoogte van de hypotheekrente. De uitleg over alle alle hypotheekvormen kan je lezen op de pagina Hypotheekvormen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG): 

Over het algemeen is de hypotheek rentetarieven het laagste bij een hypotheek met NHG. Lees op de pagina over NHG wat dit voor jou kan betekenen.

Marktwaarde:

Als NHG niet van toepassing is, is de hoogte van de hypotheekrente afhankelijk van de hoogte van hypotheek in relatie tot de marktwaarde van de woning. Meer informatie kan je lezen op de pagina Hypotheekrente zonder NHG. 

Rentevaste periode:

De lengte van de rentevaste periode is ook van belang voor de hoogte van de hypotheekrente. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat een langere rentevaste periode een hogere hypotheekrente betekent. Dit is echter niet altijd van toepassing. Je kan hier meet over lezen op de pagina Rentevaste periode.

Geldverstrekker:

Uiteraard is het zo dat er verschillen bestaan in de hoogte van de hypotheekrentes bij de verschillende geldverstrekkers. Elke geldverstrekkers heeft ook zo zijn eigen voorwaarden. Informatie over diverse geldverstrekkers vind je op de pagina van de geldverstrekkers.  

 

Aanbieders uitgelicht:

Voor diverse aanbieders hebben wij de specifieke voorwaarden / voordelen en aandachtspunten beschreven in speciale pagina’s. Hieronder vind je een overzicht:

ABN AMRO

Aegon

ASR

Argenta

Bank of Scotland

BLG

Delta Lloyd (Nationale Nederlanden)

Obvion

Rabobank

Nationale Nederlanden

Munt

Florius

ING

 

Vergelijk de actuele hypotheekrente van alle aanbieders

 

Ga niet naar de bank!

Zoals hierboven is de hoogte van de hypotheek rentetarieven afhankelijk van diverse factoren en voorwaarden.

Op basis van je persoonlijke uitgangspunten en voorwaarden zullen bepaalde geldverstrekker uit de vergelijking komen. Daarna kan je een gedegen vergelijking maken van de hoogte van de hypotheekrente van alle banken.

Bij een bank naar binnen stappen met je wensen en voorwaarden, om daarna “maar te zien” wat de hoogte van de rentetarieven, is naar onze mening een “verkeerde” volgorde.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je bijstaan in deze vergelijking in voorwaarden, hypotheekrente en geldverstrekker.

In onderstaande video wordt de meerwaarde van een hypotheekadviseur toegelicht.

 

Woningmarkt:

De ontwikkeling op de woningmarkt is van invloed op de ontwikkeling van de rentetarieven. Op het moment dat de vraag naar woningen toeneemt, zal ook de vraag naar hypotheken toenemen.

Bij een toenemende vraag naar hypotheken zal de hypotheekrente over het algemeen stijgen. Dit is echter geen “wetmatigheid”. Een voorbeeld dat dit niet een wetmatigheid is, blijkt wel in de jaren 2020 en 2021.

Ontvang een offerte met de actuele hypotheekrente

Met onderstaand verzoek ontvang je vrijblijvend een persoonlijke berekening met de actuele hypotheekrente. Een onafhankelijk hypotheekspecialist zal deze opmaken.

Wil je een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen met de laagste rentetarieven? Vul dan onderstaand verzoek in!

[mautic type=”form” id=”3″]

Lage hypotheekrente aanvragen? Bekijk de video voor meer informatie.

Onze Diensten

De beste hypotheek: een hypotheekoplossing die naadloos aansluit op jouw wensen.