Maximale hypotheek berekenen | Rentetarieven.com

Page content

Maximale hypotheek berekenen

Met behulp van onderstaande calculator kan je een maximale hypotheek berekenen.

De uitkomsten zijn een indicatie van de mogelijke maximale hypotheek.

>

Berekening maximale hypotheek aanvragen:

Met behulp van onderstaand verzoek kunt u een exacte berekening van uw maximale hypotheek aanvragen. Voor dit verzoek gelden onderstaande punten:

checkHet verplicht u tot niets (volledig vrijblijvend)

checkEen berekening van de maximale hypotheek met de laagste hypotheekrente mogelijk  

 check Snel en eenvoudig online geregeld

 Het spreekt voor zich dat wij uw gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

check Bovenstaande aanvraag is dus geheel vrijblijvend en kosteloos aangezien u niemand direct een opdracht verstrekt.

check Wij werken samen met (o.a.) HypotheekCompany. Circa 100 onafhankelijke advieskantoren hebben zich aangesloten bij deze landelijke keten.

check Je ontvangt berekeningen en mogelijkheden van meerdere banken

check Je ontvangt dus (ook) een aanbieding met de laagst mogelijke hypotheekrente.

Hypotheekofferte aanvragen

Maximale hypotheek berekenen en het inkomen

De uitkomsten van bovenstaande berekeningen is gebaseerd op een aantal veronderstellingen welke niet direct hoeven te gelden in jouw specifieke situatie.

Voor de berekening van de maximale hypotheek is het uiteraard van belang wat het inkomen is. Je hebt hierbij de keuze tot het invullen van 1 of 2 inkomens (het 2e inkomen betreft dan het inkomen van je partner).

Geregeld komt het voor dat men de maximale hypotheek wenst op 1 inkomen. Dit kan je dus uitrekenen door ook 1 inkomen in te voeren.

Het inkomen dat over het algemeen wordt "meegenomen" voor de maximale hypotheek, is het inkomen per maand maal 12,96 (dit is het jaarinkomen inclusief vakantiegeld).

Structureel overwerk, provisies, eindejaarsuitkering (13e maand) of onregelmatigheidstoeslag mag ook meegenomen worden. Niet elke bank neemt deze inkomensbestanddelen volledig mee. Om zekerheid te krijgen wat je exacte maximale hypotheek is op basis van jouw inkomen kan je het beste dit formulier invullen.

Als er sprake is van inkomen uit onderneming gelden er voor vele banken andere "toetscriteria". Om hier zekerheid over te krijgen kan je het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).

Maximale hypotheek en overige verplichtingen

In de berekeningsmodule zie je tevens opties staan als krediet en alimentatie.

De hoogte van de maximale hypotheek wordt ook bepaald door eventuele verplichtingen die je nog moet betalen. Bijvoorbeeld betalingen aan een doorlopend krediet, persoonlijke lening of Credit Card.

Tevens is betaling van eventuele alimentatie van belang. Dit betreft dan de alimentatieverplichting voor een ex partner (partneralimentatie). Eventueel te betalen kinderalimentatie hoef je dus niet in te vullen.

Maximale hypotheek en hypotheekrente

De hoogte van de hypotheekrente is ook van invloed op de hoogte van de maximale hypotheek.

De rekenmodule houdt "rekening" met een gemiddelde (toets)rente. Deze rente is in praktisch alle gevallen lager te verkrijgen. De uitkomsten zijn daarom een globale indicatie van datgene wat echt mogelijk is (met een lagere hypotheekrente).

De actuele hypotheekrente kan je vergelijken in de hypotheekrentelijst.

Conclusie maximale hypotheek berekenen

De uitkomsten uit de berekening van een maximale hypotheek vormen een prima 1e indicatie.

Om de exacte uitkomsten van een maximale hypotheek te ontvangen (met de daadwerkelijke hypotheekrente) kan je het beste het hypotheekofferte aanvraagformulier invullen (dit is vrijblijvend en kosteloos).