Toename verkoop woningen | Rentetarieven.com

Page content

Toename verkoop woningen

 

De verkoop van woningen is in november met 7,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde 10.576 verkochte woningen, tegen 9833 een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

Vergeleken met de voorgaande maand oktober bedraagt de groei in verkopen 6,5 procent. Van alle soorten woningen werden er vorige maand meer verkocht vergeleken met een jaar eerder. Vooral appartementen waren in trek, met een plus van 11,2 procent. Bij tussenwoningen (plus 3,5 procent) is de stijging het minst groot.

Het aantal verkochte woningen steeg in alle provincies, behalve in Limburg (min 3,7 procent) en Zeeland (min 8,2 procent). In Friesland was de stijging het grootst, met een verkoopspurt van ruim 19,2 procent.

Het Kadaster maakte ook bekend dat het aantal gedwongen huizenverkopen in november met bijna een kwart (23,9 procent) is gedaald. In totaal ging het om 197 executieveilingen, vergeleken met 259 in november vorig jaar. (bron: de Telegraaf).

Toename hypotheekofferte aanvragen

Met deze toename is er ook sprake van een verhoging van de hypotheekaanvragen (hypotheekoffertes). Met de hoogte van de huidige hypotheekrente in combinatie met scherp geprijsde woningen kan het aantrekkelijk zijn om nu een woning aan te kopen.

U kunt met onderstaand verzoek een hypotheekofferte aanvragen.

Hiervoor gelden in ieder geval onderstaande punten:

checkHet verplicht u tot niets (volledig vrijblijvend)

checkEen hypotheekofferte met de laagste hypotheekrente mogelijk  

 check Snel en eenvoudig online geregeld

 Het spreekt voor zich dat wij uw gegevens vertrouwelijk behandelden. Het verzoek wordt direct in behandeling genomen.

Comment Section

0 reacties op “Toename verkoop woningen

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.